Eighth International Accelerator School for Linear Colliders (LCS 2013)

Tarih: 4 – 15 Aralık 2013

Yeri: Rixos Downtown Hotel, Antalya, TURKEY

Web Sayfası:  www.linearcollider.org/school/2013 & http://lcs2013.ankara.edu.tr

LCS 2013 organizasyonu, bu sene Türkiye’de 4 – 15 Aralık tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü’nün evsahipliğinde Antalya Rixos Downtown Hotel’de düzenlenecek.  11 günlük program çerçevesinde davetli konuşmacıların vereceği dersler (8 gün), seçmeli dersler, sınav, sosyal aktiviteler yer alıyor. Dünyanın çeşitli üniversitelerinden öğrencilerin (60 kişi) katılımları  tam zamanlı ya da yarı-zamanlı olarak sponsorlar tarafından destelenecek. Okulun özellikle yüksek lisans, doktora ve post-doc öğrencileri için uluslararası bilim insanlarıyla tanışmak ve görüş alışverişinde bulunmak amaçlı eşsiz fırsatlar sunacağı göz önüne alınarak kariyerlerine hızlandırıcı fiziği konusunda devam etmek isteyen araştırmacılar desteklenecektir.

ICFA, CERN, FERMILAB, SLAC, DESY, INFN, CEA, NSF, CPAN, KEK, IHEP ve RRCAT sponsorluğunda ülkemizde düzenlenecek olan 8. Uluslararası Doğrusal Çarpışırıcı Hızlandırıcı Okulu (LCS 2013) başvuruları başladı. Serinin ilk organizasyonu 2006 yılında Sokendai (Japonya), ikincisi 2007’de Erice (İtalya), üçüncüsü 2008’de Oakbrook Hills (ABD), dördüncüsü 2009’da Huairou (Çin), beşincisi 2010’da Villars-sur-Ollon (İsviçre), altıncısı 2011’de Pasific Groove (ABD), yedincisi 2012’de Indore (Hindistan) şehirlerinde gerçekleşmişti.

Başvurular sadece internet üzerinden www.linearcollider.org/school/2013 adresine yapılabilecek, soru ve görüşler için lcs2013@ankara.edu.tr adresine yazılabilir.

Loading Map....

Venue: