TFD 5. Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Uygulamaları Kongresi (UPHUK)

Tarihi: 7 – 9 Eylül 2013

Yeri: Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi – OASİS, Bodrum – TÜRKİYE

Web Sitesi: uphuk5.turkfizikdernegi.org

Türk Fizik Derneği ve İstanbul Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği 5. Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Uygulamaları Kongresi (UPHUK – 5) 7 – 9 Eylül 2013 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi / Bodrum-Muğla‘da düzenlenecektir.

Parçacık hızlandırıcılarının başta temel parçaçık fiziği ve nükleer fizik deneyleri olmak üzere malzeme fiziğinden yüzey fiziğine, X-ışınlarından nötron terapisine, proton terapisinden iyon implantasyonuna, petrol ve gaz yataklarının aranmasından çevre atıklarının etkisiz hale getirilmesine, gıda sterilizasyonundan izotop üretimine, nükleer atıkların temizlenmesinden toryuma dayalı nükleer santrallere, polimerizasyondan litografiye, anjiyografiden baca gazlarının temizlenmesine, mikrospektroskopiden güç mühendisliğine, sinkrotron ışınımından serbest elektron lazerlerine, ağır iyon füzyonlarından plasma ısıtılmasına kadar yüzlerce kullanım alanı mevcuttur.

Ayrıntılı bilgi ve internetten kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.

Loading Map....

Venue: